Η αττικηρώς ζην δίνει μεγαλη προσοχή στη σωστή επιλογή των συνεργατών της. Αποστολή μας είναι η συνεχής αύξηση της προστιθέμενης αξίας των υπηρεσιών διατροφής στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης φροντίδας για ασθενείς, μονάδες υγείας και μονάδες φροντίδας.
Έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη διατροφική υποστήριξητων ασθενών, η εταιρεία μας είναι διατεθημένη να αναλάβει κάθε είδους περιστατικό που χρήζει διατροφικής υποστήριξης. Στόχος της ομάδας είναι η ενημέρωση των ασθενών σχετικά με τις ορθές επιλογές όσον αφορά τη διατροφή τους. Τρώγοντας εξυπνότερα – Ζεις καλύτερα. Η καλή θρεπτική κατάσταση αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους συμμάχους για μια καλή συνολική υγεία και ευεξία.
Παρεντερική διατροφή ονομάζεται η ενδοφλέβια χορήγηση δεξτρόζης, αμινοξέων, γαλακτωματοποιημένων λιπών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών και μετάλλων σε ασθενείς μη δυνάμενους να λάβουν επαρκή διατροφή από του στόματος. Ασθενείς με πολλαπλές παθήσεις αναπτύσσουν υποσιτισμό εάν αδυνατούν να τραφούν με μια ισορροπημένη διατροφή. Παρ' όλα αυτά, μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών των ασθενών ωφελούνται ξεκάθαρα από παρεντερική διατροφική υποστήριξη σε κλινικές δοκιμές. Οι ασθενείς οι οποίοι ωφελούνται τα μέγιστα από την ολική παρεντερική θρέψη, είναι εκείνοι που διατρέχουν ακραίο διατροφικό κίνδυνο (πχ, πρόωρα νεογνά ή βρέφη τα οποία χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, ή ένα 5% ενηλίκων υποψήφιων για χειρουργική επέμβαση που είναι οι περισσότερο διατροφικώς ελλειματικοί). Στους ασθενείς οι οποίοι μπορεί να ωφεληθούν από την ολική παρεντερική θρέψη περιλαμβάνονται εκείνοι με φλεγμονώδη εντερική πάθηση, εντερίτιδα λόγω ακτινοβολίας, εντερική απόφραξη και σχετικές εντερικές ασθένειες. Σε πολλούς άλλους ασθενείς, οι αναμενόμενοι κίνδυνοι λόγω του υποσιτισμού και της ασιτίας υπερνικώνται από τους δυνητικούς κινδύνους τους οποίους ενέχει η ολική παρεντερική θρέψη, οι οποίοι περιλαμβάνουν τραυματισμό κατά την τοποθέτηση της κεντρικής γραμμής, τη σήψη ως αποτέλεσμα μόλυνσης των ενδοφλέβιων γραμμών, και μεταβολικές επιπλοκές (πχ, σύνδρομο επανασίτισης). Ασθενείς οι οποίοι απαιτούν 7 έως 10 ημέρες διατροφικής υποστήριξης μπορεί να ωφεληθούν από τη χορήγηση παρεντερικής θρέψης μέσω καθετήρα περιφερειακής φλέβας. Aυτή η μέθοδος περιορίζει τη θερμιδική ένταση της ολικής παρεντερικής θρέψης σε περίπου 2700 kcal/ημέρα (περίπου 900 mOsm/kg) επειδή oi περισσότερο συμπυκνωμένες συνταγές προκαλούν φλεγμονή της περιφερικής φλέβας. Με την κεντρική ολική παρεντερική θρέψη, οι ασθενείς έχουν υποστηριχθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για αρκετούς μήνες με περιορισμένες απροκάλυπτες επιπλοκές. Η μείζων κοίλη φλέβα ανέχεται τροφοδοσία ως και 1900 mOsm/kg. Τυπικώς, η κεντρική ολική παρεντερική θρέψη περιλαμβάνει τη χορήγηση δεξτρόζης, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ηπαρίνης, ινσουλίνης και άλλων ουσιών σε ποσότητες προσαρμοσμένες ατομικά. Σε ασθενείς με ειδικές παθήσεις, ορισμένα θρεπτικά μπορούν να περιορισθούν, όπως για παράδειγμα το νάτριο (σε εμφρακτική καρδιακή ανεπάρκεια), το πρωτεϊνικό περιεχόμενο (σε ηπατική ανεπάρκεια) και το κάλιο (σε νεφρική ανεπάρκεια).
Η φαρμακοκινητική είναι ο κλάδος της φαρμακολογίας που εξετάζει τις μετακινήσεις ενός συγκεκριμένου φαρμάκου μέσα στο σώμα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Προσπαθεί να διευκρινίσει τι συμβαίνει σε ένα φάρμακο από τη στιγμή που χορηγείται μέχρι την πλήρη αποβολή του από τον οργανισμό. Η αττικηρως ζην δύναται να παρακολουθήσει με ευλάβεια και αφοσίωση το κάθε περιστατικό ξεχωριστά με σκοπό την βέλτιστη παρακολούθηση των φαρμακευτικών ουσιών αλλά και υγεία των ασθενών.
Η Διατροφική Συμβουλευτική είναι μία διαδικασία που συνδέεται άρρηκτα με οποιαδήποτε προσπάθεια τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς και γενικότερα του τρόπου ζωής. Αποτελείται από μία συνεχής διαδικασία που ξεκινά από την πρώτη συνεδρία και συνεχίζεται ακόμη και μετά την επίτευξη του εκάστοτε επιθυμητού στόχου. Στοχεύει στη σταδιακή αλλά και ριζική τροποποίηση της συμπεριφοράς του ατόμου ώστε να υιοθετήσει συγκεκριμένες συνήθειες που θα οδηγήσουν στη μακροπρόθεσμη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους αλλά και σε μια υγιή σχέση με τα τρόφιμα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, ενώ το άτομο έχει φυσιολογικό σωματικό βάρος, οι διατροφικές του συνήθειες αλλά και η καθημερινότητά του δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Έτσι, το άτομο «εγκλωβίζεται» στο φαύλο κύκλο των «λανθασμένων» αυτών συνηθειών, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουν. Εμείς λοιπόν στοχεύουμε σε μία ολιστική προσέγγιση του κάθε ατόμου με σκοπό την αλλαγή της διατροφική συμπεριφοράς για την απόκτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής.